A receptben az a zseniális, hogy:
- elképesztően egyszerű: összeönt, elkever, kisüt...
- mennyeien szaftos
- jól variálható a különböző allergiák, intoleranciák szerint: könnyen glutén,- vagy laktózmentessé tehető, IR-baráttá varázsolható
Különlegessége, hogy EGÉSZ mákot kell hozzá használni!
Hozzávalók 16 szelethez:
1. Egy nagy tálban összekeverjük először a száraz, utána a nedves hozzávalókat, végül a meggyet is forgassuk a tésztához.
2. 24 cm tortaformát vajjal kenünk, liszttel szórunk, majd simítsuk bele a tésztát.
3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük, amíg a teteje halvány barna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük
4. A mázhoz az étcsokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg vízgőz felett, és a kihűlt torta tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni hűvös helyen.
Egy szelet: 10 g szénhidrátot tartalmaz
Forrás: 160g.hu facebook oldal