Advent első vasárnapjának receptje természetesen egy koszorú, méghozzá egy igen látványos, ám nagyon könnyen elkészíthető és természetesen ehető változat.
El sem hiszem, hogy újra az évnek a legeslegjobban várt időszaka kezdődik. Hiába készülök szeptember óta folyamatosan a legszebb ünnepre (azóta fotózom a különböző karácsonyi recepteket), most meglepett, hogy itt az advent. Várakozással teli, nyugodt készülődést kívánok mindenkinek!
Törekedjünk erre, és természetesen jó egészséget kívánok, hogy a karácsony csodáját idén a családok együtt tudják ünnepelni. A készülődésben annyit tudok segíteni, hogy mostantól jönnek a gyors, látványos, praktikus, finom és egsészséges ünnepi receptek.Kezdjük ezzel a koszorúval, igazi asztaldísz lehet, finom ünnepi előétel, amely bátran szállítható is. Á
ldott, békés, egészséges adventet kívánok mindenkinek!
Túrókrémes-krémsajtos lazackoszorú
Hozzávalók 8 adaghoz:
tálaláshoz: zöldsaláta, zsenge retek, kígyóuborka, csíra
1. A túrót keverjük össze a krémsajttal, a tormával, a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal ízesítsük.
2. Kanállal adagoljuk kör alakban egy kínálótálra, majd a kanál segítségével formázzuk meg a koszorú alapját a krémből.
3. Helyezzük rá a salátát, a vékonyra szelt, a feltekert lazacszeleteket.
4. Díszítsük a salátával, vékonyra szelt, feltekert uborkával, retekkel, csírával, kaviárral. (Lásd pl. a fotón)
Egy adag szénhidráttartalma: 8 g
A recept a Nők Lapja Mentes különszámában jelent meg, egy finom lazacos összeállításban.
Forrás: https://www.facebook.com/160g.hu