Advent első vasárnapjának receptje természetesen egy koszorú, méghozzá egy igen látványos, ám nagyon könnyen elkészíthető és természetesen ehető változat. 


El sem hiszem, hogy újra az évnek a legeslegjobban várt időszaka kezdődik. Hiába készülök szeptember óta folyamatosan a legszebb ünnepre (azóta fotózom a különböző karácsonyi recepteket), most meglepett, hogy itt az advent. Várakozással teli, nyugodt készülődést kívánok mindenkinek! 

Törekedjünk erre, és természetesen jó egészséget kívánok, hogy a karácsony csodáját idén a családok együtt tudják ünnepelni. A készülődésben annyit tudok segíteni, hogy mostantól jönnek a gyors, látványos, praktikus, finom és egsészséges ünnepi receptek.Kezdjük ezzel a koszorúval, igazi asztaldísz lehet, finom ünnepi előétel, amely bátran szállítható is.  Á

ldott, békés, egészséges adventet kívánok mindenkinek!

Túrókrémes-krémsajtos lazackoszorú

Hozzávalók 8 adaghoz: 

  • 40 dkg túró
  • 15 dkg tejszínes natúr krémsajt
  • 2 ek. tejszínes torma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 5 dkg kaviár

tálaláshoz: zöldsaláta, zsenge retek, kígyóuborka, csíra

1. A túrót keverjük össze a krémsajttal, a tormával, a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal ízesítsük. 

2. Kanállal adagoljuk kör alakban egy kínálótálra, majd a kanál segítségével formázzuk meg a koszorú alapját a krémből. 

3. Helyezzük rá a salátát, a vékonyra szelt, a feltekert lazacszeleteket. 

4. Díszítsük a salátával, vékonyra szelt, feltekert uborkával, retekkel, csírával, kaviárral. (Lásd pl. a fotón)

Egy adag szénhidráttartalma: 8 g

A recept a Nők Lapja Mentes különszámában jelent meg, egy finom lazacos összeállításban.


Forrás: https://www.facebook.com/160g.hu