Díszítésnek sok mindnet használhatunk: olíva, kapribogyó, bogyósgyümölcs, gyöngyhagyma, koktélparadicsom, retek, csírák, zöldsaláták, sonka, felvágott, füstölt hal, sajt, kaviár....
A túrókrém most kéksajtos ízesítést kapott.
Hozzávalók 8-10 adaghoz: 30 dkg tehén túró, 15-20 dkg kékpenészes sajt, 1 gerezd fokhagyma, kis csokor rozmaring, frissen őrölt bors; díszítéshez: 15 dkg szeletelt szalámi, 10 dkg vékonyra szelt főtt sonka, fodros zöldsaláta, magozott olívabogyó, gyöngyhagyma, félkemény sajt, gránátalma/ribizli, koktélparadicsom
1. A villával összetört kékpenészes sajtot keverjük túróval, adjunk a hozzá egy kanál tejfölt, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott rozmaringlevelekkel ízesístük.
2. Frissen őrölt borssal ízesítsük, enyhén sózzuk, kóstolás alapján. Ez függ a sajttól.
3. Kanállal adagoljuk kör alakban egy kínálótálra, majd a kanál segítségével formázzuk meg a koszorú alapját a krémből.
4. Helyezzük rá a fodros salátát, a vékonyra szelt sonkaszeleteket.
5. Szalámirózsa (készítése a videóban): a szobahőmérsékletű szalámiszeleteket félbehajtva tegyük több körben egy kis méretű pohár karimájára úgy, hogy a szalámik egyik fele kívül, másik belül legyen, majd óvatosan emeljük le a pohárról, helyezzük a koszorúra.Díszítsük tovább fémkiszúróval csillagformájúra formázott sajttal, a bogyóval, gyöngyhagymával, ribizlivel. (Lásd pl. a fotón).
Pirítóskenyérrel kínáljuk.
Egy adag 4 g szénhidrátot tartalmaz.
Forrás: 160g.hu Facebook oldala